ویزای کارآفرینی کانادا

به دنبال فرصتی برای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری هستید؟ اگر سابقه مدیریتی دارید و می‌توانید یک رزومه شغلی خوب برای خود دست‌وپا کنید، حتی اگر تحصیلات دانشگاهی نداشته باشید هم می‌توانید به راحتی از طریق کارآفرینی به کانادا مهاجرت کنید. مسیرهای مهاجرتی کارآفرینی همراه با دریافت اجازه کار هستند و در نهایت به اقامت دائم می‌رسید.

اقتصاد شکوفای کانادا و شرایط خوبی که برای صاحبان کسب‌وکار وجود دارد، باعث شده که تعداد کارآفرینان غیر کانادایی سال به سال در این کشور افزایش یابد. در ادامه به شرایط و مراحل اخذ ویزای کارآفرینی در کانادا نگاهی می‌اندازیم.

جدول محتوا

ویزای کارآفرینی کانادا

کارآفرینی در کانادا نوعی سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود و مزایای زیادی دارد که به شرح زیر است:

  • مدت زمان رسیدگی به پرونده‌ها کوتاه است و هر بار یک ماه و نیم طول می‌کشد تا نامزدهای جدید انتخاب و معرفی شوند.
  • محدودیت سنی در این نوع مهاجرت وجود ندارد.
  • حتی با دیپلم هم می‌توانید برای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی در کانادا اقدام کنید.
  • سرمایه مورد نیاز برای راه‌اندازی کسب‌وکار در کانادا نسبت به کشورهایی مثل آمریکا کمتر است.
  • همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را نیز می‌توانید همراه ببرید.
  • تنها یک سال بعد از شروع کسب‌وکار می‌توانید برای اقامت کارآفرینی در کانادا به صورت دائم اقدام کنید.

شرایط کارآفرینی در کانادا چیست؟

شرایط ویزای کارآفرینی کانادا به شرح زیر است:

  • سهم مالکیت مشخصی از کسب‌وکار داشته باشید؛ این سهم در هر برنامه استانی متفاوت است.
  • توانایی ایجاد کسب‌وکار در کانادا را داشته باشید.
  • در 5 سال گذشته، حداقل 3 سال سابقه کار مدیریتی داشته باشید.
  • مهارت زبان انگلیسی یا فرانسوی داشته باشد؛ CLB 5
  • سرمایه حداقل 600 هزار دلاری داشته باشید.
  • سوءپیشینه‌ای در کشور مبدا نداشته باشند.

در ضمن کسب‌وکاری که در کانادا راه می‌اندازید، باید حداقل برای یک شهروند دائمی کانادا شغل ایجاد کند.

هزینه کارآفرینی در کانادا 

هزینه‌های مهاجرت از طریق کارآفرینی به کانادا شامل دو بخش اثبات هزینه‌های دولتی و هزینه‌های شخصی است.

هزینه‌های دولتی اخذ ویزا عبارت‌اند از:

  • هزینه بررسی پرونده و حق اقامت دائم: 2140 دلار
  • هزینه بررسی پرونده همسر و حق اقامت دائم همسر: 1365 دلار
  • هزینه بررسی پرونده فرزند: 230 دلار

ثبت درخواست ویزا به روش کارآفرینی کانادا نیز هزینه‌ای دارد که برای هر استان با استان دیگر متفاوت است. در میان استان‌ها صرفا استان نوااسکوشیا درخواست را به طور رایگان ثبت می‌کند.

در ضمن در قسمت هزینه‌های شخصی باید هزینه‌های وکیل مهاجرت، ترجمه مدارک، دریافت گواهی پزشکی و عدم سوءپیشینه، تهیه بلیط، رزرو هتل و غیره را نیز در نظر بگیرید.

حداقل سرمایه لازم برای کارآفرینی کانادا

شما باید به هزینه های بالا حداقل مقدار سرمایه‌گذاری را نیز اضافه کنید. مبلغ حداقل سرمایه گذاری از 250 هزار دلار برای کارآفرینی در استان‌ مانیتوبا (Manitoba)، و 300 هزاردلار کانادا برای برنامه مهاجرتی سرمایه گذاری و کارآفرینی استان ساسکاچوان (Saskatchewan) شروع شده و تا حداقل یک میلیون دلار برای سرمایه گذاری در استان کبک (Quebec) ادامه دارد.

البته درمورد کبک، باید یک کمک هزینه کمک مالی 200,000 دلاری به Investissement Québec Immigrants Investisseurs inc نیز بپردازید.

معرفی برنامه های کارآفرینی کانادا

اگر یک کارآفرین هستید و می‌خواهید اینگونه به کانادا مهاجرت کنید، می‌توانید از طریق سه برنامه اقدام کنید:

  • برنامه استارتاپ فدرال
  • برنامه کارآفرینی کبک
  • برنامه کارآفرینی استانی

در برنامه استارتاپ فدرال، که شامل تمام استان ها به جز کبک است، می‌توانید از طریق راه‌اندازی استارتاپ مورد تایید دولت کانادا در این کشور اقدام به مهاجرت کنید.

مهاجرت از طریق راه اندازی کسب و کار

به منظور انتخاب استان و شهر محل سرمایه‌گذاری، توصیه می‌شود با ویزای ویزیتور وارد کانادا شوید و شرایط را از نزدیک بررسی کنید. در صورتی که در طول این بازدید قرارداد یا مذاکره‌ای انجام دهید و گزارش آن را بنویسید، برای کارآفرینی در استان‌هایی مانند ساسکاچوان امتیاز اضافه می‌گیرید.

مراحل مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی

یکی از مهم‌ترین مراحلی که باید در روند کسب اقامت کانادا از طریق کارآفرینی طی کنید، ارائه برنامه کسب‌وکار یا همان بیزینس‌پلن قوی است. شما باید یک رزومه کاری کامل داشته باشید و از طرفی برنامه کسب‌وکار خود را به گونه‌ای ارائه دهید که اداره مهاجرت کانادا نسبت به سودآوری‌اش قانع شود. شما در مرحله ارائه باید ثابت کنید که کسب‌وکارتان برای کانادایی‌ها فرصت شغلی ایجاد می‌کند. هرچند این مرحله را می توان مهم ترین مرحله در اخذ ویزای کارآفرینی کانادا دانست، اما اولین مرحله، انتخاب استان است.

ترجیحا استانی را انتخاب کنید که تناسب بیشتری با کسب‌وکار شما دارد. باید خوب تحقیق کنید. سپس باید در سایت اداره مهاجرت کانادا یا همان IRCC پروفایل بسازید و با آپلود مدارک لازم، درخواستتان را ثبت کنید. اداره مهاجرت پس از بررسی مدارک، به شما مجوز کار می‌دهد تا بتوانید پس از ورود به کانادا شرکت خود را ثبت کنید و به کار بپردازید.

در صورتی که درخواستتان تایید نشد، 6 ماه فرصت دارید تا مدارک را به‌روزرسانی کنید. بهتر است بررسی کنید و ببینید که دلیل رد درخواست شما چیست تا بتوانید آن را برطرف کنید یا بهبود ببخشید. پس از 6 ماه پروفایل شما منقضی می‌شود و باید مجددا پروفایل بسازید.

 

مرحله آخر مصاحبه حضوری است. 8 الی 9 ماه بعد از پذیرش درخواستتان سفارت از شما می‌خواهد که برای مصاحبه حضوری بروید. هرچند پس از تمام شدن تمامی مراحل نیز اداره مهاجرت کانادا کسب‌وکار شما را رصد خواهد کرد تا مطمئن شود که همه امور طبق بیزینس‌پلنی که ارائه دادید، پیش می‌رود و کسب‌وکار باعث سودرسانی به اقتصاد کانادا می‌شود.

مدارک لازم برای اخذ ویزای کارآفرینی کانادا

ارائه برخی مدارک و مستندات مثل مدارک هویتی به طور کلی در تمامی روش‌های مهاجرت لازم است؛ اما از طرفی هر روش مهاجرتی مدارک مورد نیاز و خاص خود را نیز دارد.

در ضمن شما باید مدارک هویتی افرادی را که تحت حمایت خود به کانادا می‌برید، ارائه دهید.

همانطور که گفتیم، به یک بیزینس‌پلن قوی نیاز دارید. بیزینس‌پلن شما باید با چهارچوبی ثابت و کامل نوشته شود و موارد زیر در آن جای بگیرد:

  • معرفی و تعریف دقیق کالا یا خدمت مورد نظر
  • مشخص کردن اهداف
  • تحلیل سود و زیان
  • ارائه استراتژی‌های کوتاه‌مدت بازاریابی
  • ارائه استراتژی‌های بلندمدت بازاریابی
  • تحلیل SWOT
  • تحلیل رقبا
  • تعریف سلسله‌مراتب سازمانی و تعریف وظایف اعضا و پرسنل

برای اینکه یک بیزینس‌پلن قوی داشته باشید، باید به خوبی بازارهای کانادا و رقبایتان را در حوزه کاری خود بشناسید تا بتوانید تحلیل خوب و جامع ارائه دهید.

بهترین شهرها برای کارآفرینی در کانادا

هرچند شرایط راه‌اندازی یک کسب‌وکار در استان‌های مختلف کانادا مناسب است، اما برخی از استان‌ها شرایط بهتری دارند؛ مثلا ساسکاچوان یکی از بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شود؛ چون از نظر داشتن نیروی کار جوان و ماهر سومین استان در کانادا محسوب می‌شود. منطقه شمال غربی نیز به دلیل اینکه نسبت به باقی استان‌ها سرمایه کمتری برای شروع کار نیاز دارد، جزو گزینه‌های مناسب به شمار می‌آید.

در بریتیش کلمبیا نیز کارکنان ماهر و متخصص وجود دارند؛ از طرفی موقعیت جغرافیایی بریتیش کلمبیا به گونه‌ای است که از طریق آن دسترسی راحتی به آمریکا خواهید داشت. به همین دلیل می‌توانید با برخی ایالت‌های آمریکا مثل لس‌آنجلس، سیاتل و سان‌فرانسیسکو نیز ارتباط تجاری برقرار کنید.

برنامه های استانی کارآفرینی در کانادا

استان‌های کانادا برنامه‌هایی برای تشویق کارآفرینان به مهاجرت و سکونت در شهر‌های کوچیک‌تر دارند. برای مثال، یکی از برنامه‌های شناخته شده SINP استان ساسکاچوان است. مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری در نیوبرانزویک نیز به شما امکان می‌دهد با شرایطی ساده‌تر نسبت به استان‌هایی مانند بریتیش کلمبیا مهاجرت کنید.

مزایای ویزای کارآفرینی کانادا

معایب ویزای کارآفرینی کانادا

هر روش مهاجرتی معایبی نیز دارد. هرچند عاملی که برای یک نفر مزیت محسوب می‌شود، ممکن است برای دیگری جزو معایب به شمار بیاید و بالعکس. بنابراین باید شرایط خود را به طور کامل بررسی کنید و با دانستن مشکلاتی که ممکن است در روند اخذ ویزای کارآفرینی کانادا برایتان ایجاد شود، به مسیر ادامه دهید. معایب ویزای کارآفرینی کانادا عبارتند از:

  • احتیاج به مبلغ سرمایه‌گذاری اولیه بالا
  • الزام حضور متقاضی در کانادا برای مدیریت کسب‌وکار
  • لزوم مصاحبه حضوری
  • نیاز به مدرک زبان

 

دلایل ریجکتی ویزای کارآفرینی کانادا

پس از ثبت درخواست و ارائه مدارک و بیزینس‌پلن ممکن است به هر دلیلی درخواستتان رد شود. در این صورت باید دلیل ریجکتی را بررسی کرده و مجددا اقدام کنید. عواملی که می‌تواند باعث ریجکتی ویزای کارآفرینی کانادا شود، عبارتند از:

  • نداشتن سابقه کاری مدیریتی
  • بیزینس‌پلن ضعیف
  • نداشتن تمکن مالی یا عدم اثبات آن
  • نداشتن سرمایه کافی برای شروع کار
  • عدم تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسوی یا نداشتن مدرک مربوطه

نداشتن تحصیلات مرتبط جزو دلایل ریجکتی در روند اخذ ویزای کارآفرینی کانادا محسوب نمی‌شود؛ اما در افزایش امتیاز شما نقش دارد.

وضعیت بازار کار برای شروع کارآفرینی در کانادا

همانطور که گفتیم اقتصاد کانادا جزو قدرتمندترین و توسعه‌یافته‌ترین اقتصادهای دنیا به شمار می‌آید؛ به طوری که در سال 2020 به عنوان نهمین اقتصاد برتر از لحاظ تولید ناخالص ملی شناخته شد؛ بنابراین فرصت‌های زیادی برای رشد در اختیار سرمایه‌گذاران و کارآفرینان در این کشور قرار می‌گیرد. قوانین حمایتی، کمک‌های مالی دولتی و ابزارهای مختلفی نیز در اختیار کارآفرینان قرار می‌گیرد.

از طرفی سیاست‌هایی مثل کاهش مالیات باعث شده که افراد بیشتری برای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی به کشور کانادا روی بیاورند. در ضمن کانادا کشوری باز و باثبات از لحاظ اقتصادی و سیاسی است و با کشورهای مدرن و پیشرفته دنیا مراوده دارد. تمامی این موارد باعث می‌شود که بازار کار استان‌های مختلف کانادا برای سرمایه‌گذاران کاملا مناسب و به‌صرفه باشد.

ویزای کارآفرینی با ایمی اسپات

 اگر سابقه مدیریت دارید و سرمایه کافی برای راه‌اندازی کسب‌وکار نیز در اختیار شماست، شاید بتوانید از روش‌هایی مثل ویزای استارتاپ کانادا یا ICT نیز اقدام کنید. برای ارزیابی دقیق تر شرایط خودتان، فرم ایمی اسپات را پر کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *