سرمایه گذاری در کانادا برای مهاجران 2025

سرمایه گذاری در کانادا برای مهاجران

در این مطلب می‌خوانید

کانادا، یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای جهان، فرصت‌های بی‌نظیری برای زندگی، کار و سرمایه‌گذاری ارائه می‌دهد. اگر به دنبال راهی برای مهاجرت به کانادا هستید، سرمایه‌گذاری در کانادا می‌تواند یکی از مطمئن‌ترین و سریع‌ترین مسیرها برای دستیابی به اقامت دائم باشد. این کشور با اقتصادی پایدار، بازارهای متنوع و قوانین حمایتی، گزینه‌ای ایده‌آل برای افرادی است که قصد دارند آینده‌ای روشن برای خود و خانواده‌شان بسازند.

فرقی نمی‌کند به فکر خرید ملک در کانادا باشید یا به دنبال راه‌اندازی یک کسب‌وکار نوآورانه، گزینه‌های زیادی پیش روی شماست. اما انتخاب بهترین مسیر و آگاهی از شرایط و مزایا اهمیت زیادی دارد. در ادامه، تمام روش‌های مهاجرت از طریق سرمایه گذاری کانادا را بررسی می‌کنیم تا بهترین تصمیم را برای آینده خود بگیرید.

انواع سرمایه گذاری در کانادا

برای سرمایه گذاری در کانادا شما گزینه های مختلفی پیش رو دارید، اما تجربه نشان داده است روش‌های استارت آپ و راه اندازی کسب و کار که در ادامه توضیح خواهیم داد، منطقی تر هستند.

یکی از جذاب‌ترین جنبه‌های این کشور، امکان ترکیب سرمایه‌گذاری در کانادا و اقامت است، به طوری که می‌توانید با یک برنامه‌ریزی دقیق، هم کسب درآمد کنید و هم اقامت دائم بگیرید.

لازم به ذکر است علاوه بر روش‌های معمول مانند خرید ملک و سرمایه‌گذاری در بورس کانادا، این کشور گزینه‌های متنوعی برای سرمایه‌گذاری و مهاجرت ارائه می‌دهد که شامل برنامه‌های خاص برای کارآفرینان و سرمایه‌گذاران است.

این برنامه‌ها به متقاضیان فرصت می‌دهند تا با تأثیر مثبت بر اقتصاد کانادا، اقامت دائم یا ویزای کاری دریافت کنند. در ادامه به توضیح هر برنامه می‌پردازیم:

برنامه ICT (انتقال درون‌شرکتی یا  IntraCompany Transfer)

این برنامه برای شرکت‌های بین‌المللی طراحی شده است که مایلند کارکنان کلیدی خود را به کانادا منتقل کنند. این روش نیازی به تاییدیه LMIA ندارد و فرصتی عالی برای گسترش کسب‌وکارهای بین‌المللی به کانادا فراهم می‌کند.

می‌توان گفت ویزای ICT کانادا در برنامه‌های دیگری هم کاربرد دارد؛ برای مثال یک راه برای به دست آوردن جاب آفر، به خصوص جاب آفر مدیریتی، سرمایه‌گذاری در یک شرکت و دادن جاب آفر به خودتان است! در این حالت شما می‌توانید از مسیر ICT نیز برای گرفتن ویزا اقدام کنید.

برنامه C11 (مجوز کار تحت سیاست‌های خاص)

این برنامه مختص کارآفرینان مستقل است که می‌خواهند با راه‌اندازی یا مدیریت کسب‌وکار در کانادا فعالیت کنند. یکی از الزامات اصلی این روش، داشتن یک بیزنس پلن قوی و اثبات تأثیر مثبت اقتصادی یا فرهنگی کسب‌وکار در کانادا است.

اگر هدف شما راه‌اندازی کسب و کار در مناطق کم جمعیت‌تر در کانادا است، بهتر است به فکر ویزای C۱۱ کانادا و ایجاد یک کسب و کار باشید که برای کانادا منفعت مهمی داشته باشد. حداقل سرمایه برای مهاجرت به کانادا برای ایجاد کسب و کاری که واجد شرایط C۱۱ باشد، معمولاً از ۱۵۰ هزار دلار کانادا کمتر نخواهد بود.

ویزای C11 کانادا برای سرمایه گذاری

همانطور که گفتیم، این نوع ویزای کاری برای صاحبان کسب و کاری است که فایده مهمی برای کانادا داشته باشند. مثلاً باز کردن یک فروشگاه در مرکز تورنتو فایده زیادی برای جمعیت محلی ندارد اما همین فروشگاه در یک شهر کوچک انتاریو می‌تواند مرکز مهمی برای اشتغال مردم و رفع نیاز‌های آن‌ها باشد. زمینه‌های کاری مناسب برای ویزای C۱۱ عبارتند از:

  • هوافضا
  • خودرو
  • شیمیایی و بیوشیمیایی
  • کلین تک
  • خدمات مالی
  • تولید مواد غذایی و آشامیدنی
  • جنگلداری
  • اتوماسیون صنعتی و رباتیک
  • آی تی
  • علوم زیستی
  • معدن
  • گردشگری

LMIA Pathway (ارزیابی تأثیر بازار کار – Labour Market Impact Assessment)

این مسیر برای متقاضیانی که مایل به خرید یک کسب‌وکار یا ایجاد شغل در کانادا هستند طراحی شده است. تاییدیه LMIA برای اثبات اینکه کسب‌وکار شما تأثیر منفی بر بازار کار کانادا نخواهد داشت ضروری است.

خرید فرنچایز در کانادا

این روش شامل خرید یک شعبه از برندهای معتبر کانادایی یا بین‌المللی است. خرید فرنچایز کانادا به دلیل وجود پشتیبانی از سمت شرکت مادر و برند شناخته‌شده، ریسک کمتری دارد و گزینه‌ای محبوب برای کارآفرینان تازه‌وارد به کانادا محسوب می‌شود.

دقت کنید که انتخاب بهترین سرمایه‌گذاری در کانادا به اهداف مالی و تجربه کاری شما بستگی دارد.

خرید بیزنس در کانادا

یکی از گزینه‌های دیگر خرید یک کسب‌وکار فعال و سودآور در کانادا است که می‌تواند از طریق برنامه‌های استانی یا ویزای کاری بدون نیاز به LMIA انجام شود. خرید بیزنس در کانادا مناسب افرادی است که می‌خواهند سریع‌تر وارد بازار کار شوند.

ویزای خوداشتغالی کانادا (Self-Employed Visa)

کانادا مسیرهای مهاجرتی را برای افرادی که می خواهند به عنوان کارآفرین یا خوداشتغال به کانادا بیایند ارائه می دهد. این ویزا برای افرادی طراحی شده است که تجربه کاری در زمینه‌های فرهنگی، هنری یا ورزشی دارند و می‌توانند به‌عنوان خوداشتغال در کانادا فعالیت کنند. متقاضیان باید نشان دهند که تجربه مرتبط و توانایی حمایت از خود را از طریق فعالیت های تجاری خود دارند.

ویزای استارتاپ کانادا

ویزای استارتاپ کانادا برای کارآفرینانی است که یک ایده نوآورانه دارند و می‌خواهند این ایده را در کانادا توسعه دهند. شرط اصلی این برنامه، دریافت حمایت از یک سازمان تعیین‌شده (Designated Organization) مانند انکوباتورها یا سرمایه‌گذاران است.

با یک‌ ایده استارت آپ، تا سقف ۵ نفر عضو اصلی به همراه خانواده خود می‌توانند اقدام کنند. ‌ایده شما باید برای کانادا جدید و تازه باشد و شما باید بتوانید تأیید حداقل یکی از سازمان‌های حامی استارت آپ‌ها در کانادا را دریافت کنید.

مهاجرت کاری به کانادا از طریق استارت آپ ویزا چند مرحله دارد:

  • در مراحل اول شما باید نامه تأییدیه از یک سازمان سرمایه‌گذار (برای‌ایده‌های بسیار پولساز) یا یک انکوباتور (برای‌ایده‌های مناسب کسب و کار‌های کوچک یا متوسط) را دریافت کنید.
  • سپس برای ورک پرمیت (ویزای ورود به کانادا) و اقامت دائم کانادا اقدام می‌کنید. معمولاً جواب ورک پرمیت زیر یک سال و جواب درخواست اقامت دائم ظرف ۳ سال مشخص می‌شود.

برنامه مهاجرت استانی (PNP-Provincial Nominee Program)

برنامه‌های مهاجرت استانی به استان‌های کانادا اجازه می‌دهند تا متقاضیانی را که مهارت‌ها یا سرمایه موردنیاز برای توسعه اقتصادی استان دارند، انتخاب کنند. برخی از استان‌ها، مسیرهای سرمایه‌گذاری خاصی ارائه می‌دهند که از طریق آن‌ها متقاضیان می‌توانند ویزای کاری و سپس اقامت دائم دریافت کنند.

برنامه‌های دیگر برای سرمایه گذاری ایرانیان در کانادا

بسیاری از مهاجران از طریق خرید ملک در کانادا نه‌تنها سرمایه‌گذاری مطمئنی انجام می‌دهند، بلکه برای خود و خانواده‌شان اقامت دائم دریافت می‌کنند.

یکی از روش‌های امن برای حفظ ارزش دارایی‌ها، سرمایه‌گذاری در بانک کانادا است که امکانات متنوعی برای مهاجران ارائه می‌دهد و از کم ریسک ترین سرمایه گذاری‌ ها در کانادا شناخته می‌شود.

اقامت با سرمایه‌گذاری در کانادا یک راه تضمینی و سریع برای زندگی در یکی از بهترین کشورهای جهان است.

شرایط برنامه های سرمایه گذاری کانادا

برنامهشرایط اصلیمزایامعایب
ICTوجود شعبه فعال در کشور مبدأ و کانادا، موقعیت مدیریتی یا تخصصیاقامت کاری سریع، عدم نیاز به LMIAمحدود به شرکت‌هایی با زیرساخت بین‌المللی
C11ارائه بیزنس پلن قوی، تجربه مدیریت یا مالکیت کسب‌وکارمناسب کارآفرینان مستقل، امکان اقامت دائمنیاز به اثبات تأثیر مثبت اقتصادی کسب‌وکار بر کانادا
LMIA Pathwayخرید کسب‌وکار فعال و سودآور در کانادا، دریافت تاییدیه LMIAامکان ایجاد شغل و اقامت دائمفرآیند اداری پیچیده، نیاز به تایید دولت کانادا
خرید فرنچایزقرارداد رسمی با شرکت مادر، هزینه اولیه خرید (معمولاً از 50,000 دلار به بالا)برند شناخته‌شده، حمایت و آموزش توسط شرکت مادرمحدودیت در مدیریت مستقل کسب‌وکار، هزینه‌های جانبی فرنچایز
خرید بیزنسخرید کسب‌وکار فعال یا ثبت یک کسب‌وکار جدید، اثبات تمکن مالیمسیر سریع‌تر برای ویزای کاری و اقامت دائمنیاز به تحقیق دقیق برای انتخاب بیزنس سودآور و معتبر
ویزای خوداشتغالیتجربه کاری در زمینه فرهنگی، هنری یا ورزشی، تعهد به فعالیت به‌عنوان خوداشتغال در کانادامناسب هنرمندان و ورزشکاران، امکان اقامت دائمرقابت بالا و محدودیت در زمینه‌های شغلی تحت پوشش
ویزای استارتاپایده نوآورانه، حمایت سازمان‌های تعیین‌شده، تمکن مالیاقامت دائم برای کل خانواده، حمایت دولتنیاز به تایید ایده و وجود سرمایه اولیه برای راه‌اندازی کسب‌وکار
PNPتعهد به سرمایه‌گذاری در استان، حداقل دارایی خالص متغیرحمایت دولت استانی، مسیر به اقامت دائممحدود به استان انتخابی، زمان‌بر بودن پروسه بررسی

مراحل دریافت اقامت کانادا از طریق سرمایه گذاری

  1. انتخاب نوع سرمایه‌گذاری: بررسی روش‌های مختلف و تعیین بهترین گزینه.
  2. آماده‌سازی مدارک: جمع‌آوری مدارک مالی، شغلی و هویتی.
  3. ثبت درخواست: ارسال درخواست به برنامه منتخب (استانی یا فدرال).
  4. بررسی و تایید: ارزیابی مدارک توسط مقامات مهاجرتی کانادا.
  5. دریافت ویزا و شروع سرمایه‌گذاری: اقدام برای سفر و شروع سرمایه‌گذاری در کانادا.

مدارک لازم برای سرمایه گذاری ایرانیان در کانادا

  • پاسپورت معتبر
  • مدارک مالی (مانند صورت‌حساب بانکی، سند دارایی‌ها)
  • رزومه شغلی و تحصیلی
  • طرح کسب‌وکار (برای ویزای استارتاپ)
  • تاییدیه از سازمان‌های کانادایی (در صورت نیاز)
  • مدارک مربوط به اثبات تمکن مالی

ویزای سرمایه گذاری کانادا

برای دنبال کردن این روش پایدار مهاجرتی، شما به ویزای سرمایه‌گذاری کانادا نیاز دارید که یکی از بهترین گزینه‌ها برای فرصت‌های شغلی و مالی متعددی می‌تواند باشد.

ویزای سرمایه گذاری کانادا

هزینه ویزای سرمایه‌گذاری کانادا

برای شروع فرایند مهاجرت، بسیاری می‌پرسند: حداقل سرمایه برای مهاجرت به کانادا چقدر است؟ پاسخ به این سوال به مسیر مهاجرتی انتخابی شما بستگی دارد. هزینه ویزا نیز بسته به نوع برنامه متفاوت است. برای مثال:

  • ویزای استارتاپ: هزینه بررسی پرونده 2,140 دلار کانادا
  • برنامه‌های استانی: هزینه‌ها معمولاً بین 1,500 تا 3,000 دلار کانادا است

شرایط ویزای سرمایه‌گذاری کانادا

  • داشتن سرمایه کافی برای نوع برنامه انتخابی.
  • تعهد به رعایت شرایط تعیین‌شده توسط دولت کانادا.
  • مدارک تمکن مالی برای تامین هزینه‌های زندگی در کانادا.

بهترین سرمایه‌گذاری در کانادا

روش‌هایی که در بالا به اختصار توضیح دادیم، مهم‌ترین روش‌های مهاجرتی مرتبط با سرمایه‌گذاری و کار در کانادا هستند. برای گرفتن بهترین تصمیم، شما باید تخصص، سن، دانش زبان و سرمایه خود را در نظر بگیرید. اما شما مجبور نیستید این کار را به تنهایی انجام دهید!‌ اگر در یک شرکت ثبت شده در کانادا سرمایه‌گذاری کنید، می‌توانید به خودتان جاب آفر مدیریتی بدهید! در این حالت امتیاز خوبی در سیستم اقامت دائم کانادا بابت این جاب آفر کسب خواهید کرد.

همچنین می‌توانید از ویزای ICT که برای انتقال نیرو‌های مهم یک شرکت کانادایی به داخل خاک کاناداست استفاده کنید. اگر شما یک مدیر ارشد با تجربه هدایت یک کسب و کار باشید، می‌توانید از امتیاز جاب آفر مدیریتی خود برای به دست آوردن اقامت دائم کمک بگیرید.

 به عبارت دیگر، شما با یک تیر دو نشان می‌زنید: هم با مجوز کار وارد کانادا می‌شوید و هم اقامت دائم به دست می‌آورید. برای این نوع جاب آفر، مدرک LMIA باید توسط کارفرما برای استخدام شما تهیه شود. LMIA مدرکی است که حداقل سه ماه زمان می‌برد و نشان می‌دهد استخدام نیروی خارجی روی بازار کار داخلی تأثیر منفی نمی‌گذارد. اگر جاب آفر از استان‌های آتلانتیک که به LMIA نیاز ندارند داشته باشید، همزمان برای اقامت دائم و برای ورک پرمیت اقدام می‌کنید.

برای اطلاعات بیشتر: جاب آفر کانادا

سخن پایانی

سرمایه‌گذاری در کانادا یکی از بهترین راه‌ها برای مهاجرت و کسب اقامت دائم است. روش‌هایی مانند ویزای استارتاپ، خرید بیزنس و برنامه‌های استانی (PNP) امکان انتخاب بر اساس شرایط و اهداف شما را فراهم می‌کنند.

بااین‌حال، در سال 2024 گرفتن جاب آفر از کارفرمای کانادایی که هیچ شناختی از شما ندارد به دلیل تحریم‌ها و محدودیت‌ها، به‌ویژه برای ایرانیان، بسیار دشوار شده است. بنابراین، استفاده از مسیرهای جایگزین مانند سرمایه‌گذاری یا کارآفرینی در کانادا گزینه‌های بهتری هستند.

اگر به مهاجرت به کانادا فکر می‌کنید، فرم مشاوره رایگان ایمی اسپات را تکمیل کنید و شماره تماس خود را بگذارید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند و بهترین مسیر را برای شما پیشنهاد دهند. ایمی اسپات همراه شما در این مسیر خواهد بود!

از مشاوره تا اقامت در کنار شما

فرم کوتاه کانادا -آخر مطالب

"*" indicates required fields

زمان مورد نیاز برای پر کردن فرم: 1 دقیقه

شماره همراه‌تان را به شکل 09122346789 وارد کنید.
متقاضی مهاجرت به چه روشی هستید؟

سوالات متداول درباره سرمایه گذاری در کانادا

در ادامه به برخی از سوالات پرتکرار درباره سرمایه گذاری ایرانیان در کانادا پاسخ داده ایم که می‌تواند به شما در تصمیم گیری کمک کند.

 گرچه در بسیاری موارد حداقلی برای سرمایه گذاری در کانادا تعیین نشده است، بهتر است مبلغ 100 هزار دلار را به عنوان حداقل نقدینگی لازم در نظر بگیرید.

 کانادا در زمینه های کشاورزی، هوافضا، تکنولوژی، چوب و … از سرمایه گذارانی که دانش و تجربه کار در این زمینه را دارند استقبال میکند.

 دریافت ورک پرمیت برای مسیرهای کارآفرینی، ICT و استارت آپ ممکن است بین 8 ماه تا 3 سال طول بکشد.

 به طور کلی شما میتوانید در شهرها و استان ها کسب و کاری راه بیندازید یا خریداری کنید (البته همه کسب و کارها واجد شرایط ویزای سرمایه گذاری نیستند). همچنین میتوانید ایده خودتان را با ویزای استارت آپ پیش ببرید.

 اگر قصد کارآفرینی یا خرید بیزنس داشته باشید، توصیه می شود مبلغ بیش از 150 هزار دلار کانادا را به عنوان سرمایه قابل انتقال به کانادا در نظر بگیرید.

هرچند سرمایه‌گذاری در این کشور مزایای زیادی دارد، اما آگاهی از معایب سرمایه‌گذاری در کانادا می‌تواند به تصمیم‌گیری بهتر شما کمک کند، مهم‌ترین معایب سرمایه‌گذاری در کانادا عبارت‌اند از:

  • مالیات بالا و کاهش سود.
  • رقابت شدید در بازار.
  • نیاز به سرمایه اولیه قابل‌توجه.
  • نوسانات اقتصادی جهانی.
  • قوانین پیچیده و زمان‌بر.

مطالب مرتبط

در این مطلب می‌خوانید